Home » Arbete » Utvecklingen av e-handeln

Utvecklingen av e-handeln

Utvecklingen av e-handeln har gått framåt under det senaste årtiondet där vi som konsumenter i allt större utsträckning väljer att göra de flesta av våra inköp via internet. Det är både på gott och ont eftersom de fysiska butikerna får allt svårare att klara av att konkurrera med alla nya webbaserade shoppar som finns tillgängliga.

Vad är live shopping?

Live shopping är en ny trend inom handel på internet där ett företag kan erbjuda att visa sina produkter i realtid. Du går in på livestreaming-tjänsten och väljer det företag du vill handla ifrån, du kan sedan se på när till exempel någon provar de kläder du vill köpa. Du kan även ställa frågor under tiden som besvaras i realtid. Det blir nästan som om du själv är i butiken och provar kläderna.

Historia

Live shopping blev snabbt väldigt populärt i Kina när det först lanserades. I mitten på 2020 blev live shopping en verklighet i Europa och vi tror att den är här för att stanna. Det finns några företag som erbjuder denna tjänst som exempelvis Bambuser som var det första företaget att erbjuda en livestreaming-tjänst för företag på de här viset.