Home » Arbete » Så undviker du ont i ryggen när du sitter mycket

Så undviker du ont i ryggen när du sitter mycket

I dagens samhälle är det allt fler som har stillasittande arbeten och de tillbringar många timmar framför datorskärmen. Detta är negativt för hälsan och resulterar ofta i olika former av problem med ryggen och axlarna. Det är viktigt att träna och rör på sig för att undvika dessa problem. Här kan du läsa mer om hur du kan förebygga och lindra rygg- och axelsmärtor.

Förebygg ryggsmärta

Fysisk aktivitet är A och O för att förebygga smärta i axlar och rygg. Se till att du får in mer fysisk aktivitet i vardagen om du vill minska risken för problem. Detta gäller framför allt personer med stillasittande jobb. Det är även bra att ta pauser i arbetet och gå upp och röra på dig med jämna mellanrum. Detta gör att musklerna får en chans att slappna av.

Lindring för ryggsmärta

Det finns även många smarta hjälpmedel som både kan förebygga och lindra rygg- och axelsmärtor. Du kan köpa bra hjälpmedel på nätet. Smarta ryggstöd gör att du enkelt kan förbättra din hållning både när du sitter vid datorn och när du sportar. Denna typ av stöd passar särskilt bra för dig som har eller har haft ryggproblem och som vill hitta en lösning som lindrar symtomen.