Home » Arbete » Artificiell intelligens – inte så skrämmande som det låter

Artificiell intelligens – inte så skrämmande som det låter

När du hör talas om artificiell intelligens så tänker du kanske på robotar eller datorer som är självmedvetna och har en egen vilja. Något som kanske till och med innebär slutet för oss människor. Men artificiell intelligens är inte alls så skrämmande som det låter. Tvärtom är det något som används som ett effektivt verktyg inom en mängd olika områden och som du med största sannolikhet kommer i kontakt med nästan dagligen.

Vad är då AI

AI är i grunden möjliggörande av beslutsfattande och informationsbehandling utan mänsklig inblandning. Istället för att programmera datorer till att utföra något specifikt så görs datorn självlärande så att den kan känna igen olika mönster, hitta avvikelser, förutspå framtida händelser eller svara på frågor. AI används inom exempelvis sjukvård, lager och logistik, tillverkning och handel. I kundtjänsten är det kanske inte en människa utan en intelligent chatbot som lärt sig svara på frågor?

Ta steget in i framtiden med AI

AI är framtiden och framtiden är redan här. I Sverige satsas det stort på artificiell intelligens inom flera områden. Med hjälp av AI kan företag och organisationer bli mer effektiva och börja agera proaktivt istället för att bara vara reaktiva. En av dem som kan hjälpa dig att ta steget in i framtiden är drakeanalytics.se som med hjälp av artificiell intelligens bidrar till att skapa helt nya insikter.